Stofferpix By Kristoffer Ihlen

PÅ HJEMMEFRONTEN

Maskeringsloven.

De kalder det racisme, men taler vi ikke om religion?

De kalder det racisme, men taler vi ikke om religion?

I dag trådte den såkaldte Burka Lovgivning i kraft. Denne lov er dog et forbud mod at maskere sig i det offentlige rum, og det er tvivlsomt om den vil have nogen virkning.

Loven lyder som følgende:

Den, som på offentligt sted bærer en beklædningsgenstand, der skjuler vedkommendes ansigt, skal straffes med bøde. Foruden de muslimske klædedragter burka og niqab, som loven oprindeligt er målrettet, er det også ulovligt at skjule ansigtet på andre måder. For eksempel med huer, kunstigt skæg, hætter, hjelme, tørklæder eller masker. Generelt er alle beklædningsgenstande, der kun efterlader øjne og mund synlige, forbudte at bære uden for hjemmet. Det fremgår af politiets vejledning til håndhævelse af tildækningsforbuddet.

Kvinder ti demonstration.

Men hvorfor er det så svært for enkelte muslimske borgere i dette land, at indordne sig, at i Danmark har vi et demokrati?

Der skønnes at der er ca. 200 kvinder der går med Niqab, eller Burka i Danmark, og spørger du mig er det 200 for mange. Andre religiøse plag som Chador falder ikke under lovgivningen. Chador dækker hele kvindens krop og kurver, men ikke ansigtet, og er derfor heller ikke en del af maskeringsforbuddet. Chadoren vikles rundt om hovedet og falder ned over kroppen. (Det bæres typisk af kvinder fra Iran).