Stofferpix By Kristoffer Ihlen
Badebro i solnedgang1-Edit-2.jpg

LESVOS

Den Romerske Akvadukt i Moria.

I Grækenland kan du finde eksempler på romersk arkitektur og konstruktioner. Og i landsbyen Moria nogle kilometer nordvest for Mytilini er der rester af en sådan konstruktion.

I slutningen af .2. århundrede til begyndelsen af det 3. århundrede. Da romerne befæstede øen, ønskede de at have ferskvand fra de omkringliggende bjerge og ned til hovedstaden i Mytilini. De lavede derfor denne konstruktion. et 22 kilometer langt vandløb med nogle  akvadukter, der fører vandet fra Megali Limni ved foden af Oympus Bjerget ned til hovedstaden. Men vandet blev også tilført fra andre byer som: Larsos og Lambou Mylou, og dette var nok til at forsyne hovedstaden med 127.000 kubikmeter vand per dag. Denne akvadukt i Moria blev kaldet Kamares, og akvadukten blev bygget af grå marmor fra øen. 

Moria er en mindre landsby, men bageri, slagter, supermarked, minimarket og tavernerne har travlt. Parker din bil lidt udenfor landsbyen og tag en tur. Hvis du er sulten, serverer tavernerne lækre meze og du kan sidde og nyde de lokale fristelser. Det bedste sted at parkere bilen er tæt på kirken Agios Vasileios (ST.Basil) fra det 17. århundrede med en række kunstnerisk udskårne træ-ikoner, som er udført af en præst fra kirken.