Stofferpix By Kristoffer Ihlen
Badebro i solnedgang1-Edit-2.jpg

LESVOS

Ouzoens Mekka.

At besøge denne vidunderlige ø uden at have smagt Ouzo, er som at rejse til Barcelona og ikke se Ramblaen. For Lesvos er Ouzo ikke bare en drink, men en kultur, og halvdelen af det græske markeds samlede ouzo-volum produceres på Lesvos, så de har noget at være stolte af. Den lokale ouzo er af fremragende kvalitet. En forskel fra den ene til den anden skyldes alkoholvolumenet, der varierer mellem 38-48% og hjælper med at bestemme, hvor sød eller skarp destilleret den er. For at finde ud af, hvilket mærke der er noget for dig, er du nødt til at smage flere af dem, og husk at spise nogle Meze mens du prøver dem ud. Maden hjælper med at frembringe de bedste smagsoplevelser fra ouzo. Et andet tip til at få den bedste smag er at ikke blande det med is. Brug koldt vand, lige nok til at få den lyseblå eller næsten hvide farve. Når du bruger is, bliver ouzoen for kold til at frembringe den bedste smag.

Mad fra havet passer godt til en Ouzo.

Ouzo kan også bruges som "medicin", og i de gamle dage, da børnene fik tænder. En dråbe eller to på fingrene og gned ouzo på gummerne for at berolige smerten. En landmand fra Megalochori fortalte mig engang, at ouzo uden sukker var det bedste middel mod myg. En stænk af Ouzo i dine hænder og gnid det på dine ben, arme og hoved. Siden den dag jeg lærte dette, har jeg altid brugt Ouzo som et mygemiddel.

En præst drikker også Ouzo.