Stofferpix By Kristoffer Ihlen
plomaribynight.jpg

FRA LESVOS

Sarlitza Palace Hotel i Thermi

Kender du til det, at komme ind i forladte bygninger, der måske har stået forladt i mange år? Jeg havde længe haft lyst til at gå inden for et byggeri der har stået tomt siden 80erne, et gammelt hotel ved Thermi. Det skulle gå flere år inden jeg fik opfyldt det ønsket.

I Vestibulen står der fremdeles et gammelt piano.

Det er nemlig det at jeg ikke bryder mig om at gå ind på sådanne steder alene, og faktum at de jeg har rejst med heller ikke har været til det i det. Men jeg fik så lavet en aftale med en bekendt, og så var det ellers bare om at komme i gang.

Madsalen.

Sarlitza Palace Hotel blev opført af den tyrkiske Konsul: Hassan Mola Moustafa, der ville bygge et kurhotel. Det er tegnet af franske arkitekter, og stod færdig i 1909. Der blev ikke sparet på materialer, og man kan se på de nedfaldende tagsten, at de er importeret fra Frankrig. Hotellet har huset konger, og statsledere i mere end 40 år, men det gik ned ad bakke i 1960, og siden det blev lukket ned i 1980 har det stået forladt. 

Fra en anden vinkel.

Der gik rygter for et par år siden, om at lokale kræfter ville sætte hotellet i stand. Disse planer blev dog hurtigt skrinlagt. Bygningens forfatning er simpelt hen ikke god nok. Jeg vil fraråde, at betræde gulve, og trappe dersom man besøger bygningerne. Sørg venligst for at I er to personer, i tilfælde noget går galt.

Badeafdelingen nede i kælderen.