Det er bare tight as funk!

Jon Cleary er en institution. Som en naturlig arvtager til The Meters og Allen Tousasint har Jon Cleary indtaget sin plads som en af de største stjerner på funkscenen i New Orleans. Det er ganske enkelt et af de mest sammenspillede bands man kan høre i verden. The Absolute Monster Gentlemen komplementerer Clearys virtuose klaverspil rå-swingende, funky og fantastisk – det er bare tight as funk!

Jon Cleary

Jon Clearys kærlighed og tilhørsforhold til New Orleans musik går tilbage til den britiske landsby Cranbrook, Kent, hvor han blev opvokset i en musikalsk familie. Clearys morfars forældre optrådte i London i 1940'erne under de respektive scenenavne Sweet Dolly Daydream og Frank Neville, The Little Fellow med The Educated Feet - hun som sanger og han som crooner og tap danser.Som teenager blev Cleary mere og mere interesseret i funk-infunderet musik og opdaget, at tre sange, som han især beundrede - LaBelle's "Lady Marmalade", Robert Palmer's version af "Sneakin 'Sally Through the Alley" og Frankie Miller's gengivelse af "Brickyard Blues "- blev tilskrevet Allen Toussaint som enten sangskriveren, producenten eller begge dele. Clearys kendskab til Toussaints arbejde voksede betydeligt, da hans onkel kom hjem til U.K. efter en toårs ophold i New Orleans med en kopi af en Toussaint LP og to kufferter fulde af New Orleans R & B 45s.I 1981 fløj Cleary til New Orleans til en første pilgrimsrejse og tog en taxa lige fra lufthavnen til Maple Leaf Bar, et opbevaringssted, der derefter udspillede så store bluesroterede eklektiske pianister som Roosevelt Sykes og James Booker. Cleary arbejdede først ved Maple Leaf som maler, men blev snart færdig med at spille klaver der - selvom hans første instrument var guitaren, som han stadig spiller og for nylig har genindført i hans live forestillinger.Efterhånden som Clearys spirende talent begyndte at spredes rundt i byen, blev han ansat af sådanne New Orleans R & B legender som Snooks Eaglin, Earl "Trick Bag" King, Johnny Adams og Jessie "Ooh Poo Pah Doo" Hill, samtidig med at man opnå respekt af de store Crescent City pianister Dr. John og den sene Allen Toussaint. År senere optog Cleary i 2012 et kritisk anerkendt album af all-Toussaint sange med titlen Occapella.

Clearys arbejde betaler i dag åbenbar hyldest til det klassiske Crescent City-tastaturrepertoar, der er skabt af sådanne ikoner som Jelly Roll Morton, Fats Domino, Professor Longhair, Art Neville, Dr. John og James Booker - samtidig med at den bruges som en lanceringspude til en stil, der inkorporerer sådanne andre forskelligartede påvirkninger som 70'ers sjæl og R & B, gospelmusik, funk, afro-caribiske og afro-cubanske rytmer og meget mere.Han besluttede at blive i New Orleans og optog hans første album på ni, til dato i 1989. Hans stadig stigende profil førte til globalt turneringsarbejde i bandene af Taj Mahal, John Scofield, Dr. John og Bonnie Raitt. Cleary har ledet sin egen gruppe, Absolute Monster Gentlemen, i over to årtier nu, men han arbejder stadig sammen med disse gamle venner. På 2018 New Orleans Jazz & Heritage Festival udførte Cleary sammen med Raitt en stor hyldest til Fats Domino.

Cornell Williams

AJ Hall

Nigel Hall