Ime Kala. (Jeg har det godt).

Santorini består af fem vulkanske øer: Thira, Thirasia, Aspronisi, Palea Kameni og Nea Kameni. I Danmark beskriver vi i daglig tale hovedøen Thira som Santorini. Øen er kendt for sine fantastiske solnedgange fra Thiras vestkyst. Især byen Oia, hvor folk kommer langvejs fra for at nyde den smukke udsigt over bl.a. det store krater, der er Santorinis centrum.

Fira.

Oia.

Jo Santorini er imponerende vakker, men også imponerende turistet. Det skal dog siges, at hvis du rejser udenfor sæsonen er det ikke så slemt. 

Og søger du væk fra de største feriefælder vil du få meget mere ud af turen. Megalochori, og Emborio er et skønt skue, og en kontrast til Fira, og Oia. Små tavernaer hvor de lokale grækere sidder, og nyder sin kaffe eller ouzo. Selvfølgelig kommer her også turister, men ikke i den samme skala.

Selv udenfor sæsonen er her mange turister.

Megalochori.

En charmerende lille by med små butikker der laver håndværk der til din store overraskelse ikke er gået i stykker inden du kommer til lufthavnen, og skal hjem. Her kan man også få en indsigt i hvordan de levede for tusinde år siden, og gider man ikke det så kan man nyde den smukke arkitektur, eller nyde en frokost på torvet. Kommer du fra parkeringspladsen og ser kirken vil jeg råde dig til at vente med at tage billeder til du skal den anden vej. Du får meget mere ud af det.

Megalochori.

Taverna i Megalochori.

Emborio.

Med sit lille torv har Emborio fået en plads i mit hjerte. Måske fordi der i hjørnet på en taverna sidder en skægget gammel græker, og ønsker mig velkommen på sit eget sprog, eller fordi man ikke bliver hevet ind, men bare går der ind af egen lyst, og prisen på en øl er det halve af hvad man betaler for en øl i Fira. 

Torvet i Emborio.


Kamari.

Er og bliver samlingspunktet for øens turister, og dens havnepromenade med tavernaer side om side er typisk græsk. Jeg er ikke meget for tjenere der forsøger at komme dig i møde med sine smil, og spørgsmål om hvordan jeg har det, og kom og kig på min fisk. Og jeg bryder mig heller ikke om at 98% af havnens tavernaer kun sælger frossen fisk. De er omringet af hav, så det skulle da være en mulighed for at skaffe friske råvarer fra havet? Jo her er smukt, og folk er venlige, men altså stadig lidt formeget turisme for mig. 


50 meter fra stranden, og op mod byen ligger en lille bar med navnet Liverbird, her kan du få en god morgenmad, eller frokost på engelsk maner. Køkkenet lukker klokken 14, men du kan nyde drikkevarer til klokken 2 om natten.

Liverbird.
Taverna Bekri er ellers at anbefale både frokost, og aftensmad. Køkkenet leverer god mad, og du får meget for pengene. Levende musik alle aftener undtagen mandag, og onsdag. Det er sådan et sted jeg godt kan lide. Det bærer et personligt præg, og værten kærer om dig.

Taverna Bekri.

Levende musik på Bekri er det samme som dans.Lolos ligger i den anden ende af gaden, og vil gerne servere, men det fungerer bare ikke. Efter 20 minutters venten, og en taverna der ikke engang var halvfyldt sagde jeg stop. Den skulle da få en chance to dage efter, og så kom der mad til tiden. Maden smagte udmærket, og der manglede heller ikke noget.

Lolos Taverna.

Leje af bil er et must. Taxa koster alt for meget, og med en ca. lejepris på 48 € pr. døgn kan man opleve meget på en ø af denne størrelse. Man får ikke meget personlig kontakt med biludlejerne her, man ser kun €-tegnet i øjnene på dem, men de er ikke ude på at snyde en. Jeg vil gerne anbefale Sergiani Rent a Car som holder til huse ved hotel Aegean Plaza.