JUDITH HILL PÅ BALDERS PLADS.

Hun spillede sine 2 første shows i Danmark på Balders Plads i 2018, og i år var hun tilbage på pladsen. Hendes livekoncerter er varme og nærværende, hvilket viser en artist i total balance.

Judith Glory Hill er en amerikansk sanger-songwriter fra Los Angeles, Californien. Hun har givet backing vokal til kunstnere som Michael Jackson, Stevie Wonder og Josh Groban. I 2009 blev Hill valgt som Jacksons duetpartner til sangen "I Just Can't Stop Loving You" under hans This Is It koncerttur. Efter Jacksons død i 2009 udførte hun sammen med resten af The This Cast It-medlemmerne på Jacksons mindesceremoni og tiltrak global opmærksomhed, da hun sang føringen på sangen "Heal the World". Hills fremgang til berømmelse er kort fortalt i 20 Feet from Stardom, en dokumentarfilm, der fortæller den utrolige historie om backup sangere bag nogle af de "største musikalske legender fra det 21. århundrede". Hun er også en featured kunstner på filmens lydspor. Hun vandt Grammy Award for Best Music Film for hendes forestilling i denne film.

En række Hills originale ballader, herunder "Desperation" blev omtalt i 2012 Spike Lee-filmen Red Hook Summer. I marts 2013 blev Hill en contestant i fjerde sæson af The Voice. Hendes eliminering under Top 8-showet blev anset for at være et af de mest chokerende af showet. Hill åbnede Josh Groban i tredje omgang af sin All That Echoes World Tour (Nordamerika) i efteråret 2013. Hun udførte også to duetter med ham i sit sæt til "The Prayer" og "Remember When It Rained", sidstnævnte af som blev udgivet som en enkelt. Hun turnerede også med John Legend på det britiske ben af sin #AllOfMe tour i efteråret 2014.

Hendes debutalbum Back in Time, blev optaget på Paisley Park, med Prince som medproducent.

Man må håbe hun tager turen til Danmark ved næste festival.

Det er bare tight as funk!

Jon Cleary er en institution. Som en naturlig arvtager til The Meters og Allen Tousasint har Jon Cleary indtaget sin plads som en af de største stjerner på funkscenen i New Orleans. Det er ganske enkelt et af de mest sammenspillede bands man kan høre i verden. The Absolute Monster Gentlemen komplementerer Clearys virtuose klaverspil rå-swingende, funky og fantastisk – det er bare tight as funk!

Jon Cleary

Jon Clearys kærlighed og tilhørsforhold til New Orleans musik går tilbage til den britiske landsby Cranbrook, Kent, hvor han blev opvokset i en musikalsk familie. Clearys morfars forældre optrådte i London i 1940'erne under de respektive scenenavne Sweet Dolly Daydream og Frank Neville, The Little Fellow med The Educated Feet - hun som sanger og han som crooner og tap danser.Som teenager blev Cleary mere og mere interesseret i funk-infunderet musik og opdaget, at tre sange, som han især beundrede - LaBelle's "Lady Marmalade", Robert Palmer's version af "Sneakin 'Sally Through the Alley" og Frankie Miller's gengivelse af "Brickyard Blues "- blev tilskrevet Allen Toussaint som enten sangskriveren, producenten eller begge dele. Clearys kendskab til Toussaints arbejde voksede betydeligt, da hans onkel kom hjem til U.K. efter en toårs ophold i New Orleans med en kopi af en Toussaint LP og to kufferter fulde af New Orleans R & B 45s.I 1981 fløj Cleary til New Orleans til en første pilgrimsrejse og tog en taxa lige fra lufthavnen til Maple Leaf Bar, et opbevaringssted, der derefter udspillede så store bluesroterede eklektiske pianister som Roosevelt Sykes og James Booker. Cleary arbejdede først ved Maple Leaf som maler, men blev snart færdig med at spille klaver der - selvom hans første instrument var guitaren, som han stadig spiller og for nylig har genindført i hans live forestillinger.Efterhånden som Clearys spirende talent begyndte at spredes rundt i byen, blev han ansat af sådanne New Orleans R & B legender som Snooks Eaglin, Earl "Trick Bag" King, Johnny Adams og Jessie "Ooh Poo Pah Doo" Hill, samtidig med at man opnå respekt af de store Crescent City pianister Dr. John og den sene Allen Toussaint. År senere optog Cleary i 2012 et kritisk anerkendt album af all-Toussaint sange med titlen Occapella.

Clearys arbejde betaler i dag åbenbar hyldest til det klassiske Crescent City-tastaturrepertoar, der er skabt af sådanne ikoner som Jelly Roll Morton, Fats Domino, Professor Longhair, Art Neville, Dr. John og James Booker - samtidig med at den bruges som en lanceringspude til en stil, der inkorporerer sådanne andre forskelligartede påvirkninger som 70'ers sjæl og R & B, gospelmusik, funk, afro-caribiske og afro-cubanske rytmer og meget mere.Han besluttede at blive i New Orleans og optog hans første album på ni, til dato i 1989. Hans stadig stigende profil førte til globalt turneringsarbejde i bandene af Taj Mahal, John Scofield, Dr. John og Bonnie Raitt. Cleary har ledet sin egen gruppe, Absolute Monster Gentlemen, i over to årtier nu, men han arbejder stadig sammen med disse gamle venner. På 2018 New Orleans Jazz & Heritage Festival udførte Cleary sammen med Raitt en stor hyldest til Fats Domino.

Cornell Williams

AJ Hall

Nigel Hall

Ime Kala. (Jeg har det godt).

Santorini består af fem vulkanske øer: Thira, Thirasia, Aspronisi, Palea Kameni og Nea Kameni. I Danmark beskriver vi i daglig tale hovedøen Thira som Santorini. Øen er kendt for sine fantastiske solnedgange fra Thiras vestkyst. Især byen Oia, hvor folk kommer langvejs fra for at nyde den smukke udsigt over bl.a. det store krater, der er Santorinis centrum.

Fira.

Oia.

Jo Santorini er imponerende vakker, men også imponerende turistet. Det skal dog siges, at hvis du rejser udenfor sæsonen er det ikke så slemt. 

Og søger du væk fra de største feriefælder vil du få meget mere ud af turen. Megalochori, og Emborio er et skønt skue, og en kontrast til Fira, og Oia. Små tavernaer hvor de lokale grækere sidder, og nyder sin kaffe eller ouzo. Selvfølgelig kommer her også turister, men ikke i den samme skala.

Selv udenfor sæsonen er her mange turister.

Megalochori.

En charmerende lille by med små butikker der laver håndværk der til din store overraskelse ikke er gået i stykker inden du kommer til lufthavnen, og skal hjem. Her kan man også få en indsigt i hvordan de levede for tusinde år siden, og gider man ikke det så kan man nyde den smukke arkitektur, eller nyde en frokost på torvet. Kommer du fra parkeringspladsen og ser kirken vil jeg råde dig til at vente med at tage billeder til du skal den anden vej. Du får meget mere ud af det.

Megalochori.

Taverna i Megalochori.

Emborio.

Med sit lille torv har Emborio fået en plads i mit hjerte. Måske fordi der i hjørnet på en taverna sidder en skægget gammel græker, og ønsker mig velkommen på sit eget sprog, eller fordi man ikke bliver hevet ind, men bare går der ind af egen lyst, og prisen på en øl er det halve af hvad man betaler for en øl i Fira. 

Torvet i Emborio.


Kamari.

Er og bliver samlingspunktet for øens turister, og dens havnepromenade med tavernaer side om side er typisk græsk. Jeg er ikke meget for tjenere der forsøger at komme dig i møde med sine smil, og spørgsmål om hvordan jeg har det, og kom og kig på min fisk. Og jeg bryder mig heller ikke om at 98% af havnens tavernaer kun sælger frossen fisk. De er omringet af hav, så det skulle da være en mulighed for at skaffe friske råvarer fra havet? Jo her er smukt, og folk er venlige, men altså stadig lidt formeget turisme for mig. 


50 meter fra stranden, og op mod byen ligger en lille bar med navnet Liverbird, her kan du få en god morgenmad, eller frokost på engelsk maner. Køkkenet lukker klokken 14, men du kan nyde drikkevarer til klokken 2 om natten.

Liverbird.
Taverna Bekri er ellers at anbefale både frokost, og aftensmad. Køkkenet leverer god mad, og du får meget for pengene. Levende musik alle aftener undtagen mandag, og onsdag. Det er sådan et sted jeg godt kan lide. Det bærer et personligt præg, og værten kærer om dig.

Taverna Bekri.

Levende musik på Bekri er det samme som dans.Lolos ligger i den anden ende af gaden, og vil gerne servere, men det fungerer bare ikke. Efter 20 minutters venten, og en taverna der ikke engang var halvfyldt sagde jeg stop. Den skulle da få en chance to dage efter, og så kom der mad til tiden. Maden smagte udmærket, og der manglede heller ikke noget.

Lolos Taverna.

Leje af bil er et must. Taxa koster alt for meget, og med en ca. lejepris på 48 € pr. døgn kan man opleve meget på en ø af denne størrelse. Man får ikke meget personlig kontakt med biludlejerne her, man ser kun €-tegnet i øjnene på dem, men de er ikke ude på at snyde en. Jeg vil gerne anbefale Sergiani Rent a Car som holder til huse ved hotel Aegean Plaza.


Illuminated Landscapes and Architecture.

Sit still for a few moments. Perhaps for about a minute or two………. 

That’s how I make this images. Focus and then I open the shutter for as long as its needed. Inspired by music or the people I meet up with. I just love to do this kind of work. 

When the darkness comes the quietness follows with it and the lights from windows, streetlights, or from the sun behind the horizon that gives the special glow. It gives me an inner peace even when I do it in the middle of the town while there is heavy traffic passing by.

The best way to do this kind of photography is to get a steady tripod and use a wireless trigger or the inbuilt timer on your camera. Set the ISO as low as possible. I prefer 100 or even lower. The magic comes when you set the apperture between  11 - 16. And let your camera do the work for you.

Enjoy the seconds or the minutes it takes to capture the frame.

Clicking the images will show you the full size.

PAN.

I remember taking this photo in 2012 in the western part of Norway. I had no tripod as I was walking so I placed my camera on my camera-bag and setting the shutter-speed to 0,8 sec. just to make the water milky. As I was framing it I thought about Pan, the Greek shepherd and forest-god; in Roman mythology linked to Faunus or Silvanus. His legs, beards and horns resemble a goat's heels, and he eagerly pursues young nymphs, but also shows interest in young shepherds, as he has become an emblem of homosexuality.

Pan.jpg

He plays on a flute, like the shepherds, according to the instrument pan flute. His function as a loose natural god with satyrs in his followings gives him similarities to Dionysus (Bacchus). He can be seen as the incarnation of the pagan, and in Christianity he was linked to the devil, cf. his horn. A story at Plutarch that "the great Pan is dead" was also used in Christian anti-ethnic propaganda.

The myth of his flute, syrinx, is a classic story of transformation: he coveted the nymph Syrinx, who flees and turns into reed; the tubes produce a beautiful sound; he cuts them off and now has his flute.

The fear of nature and of nature in one's own, deserted places, the darkness of the forest, but first and foremost the "groundless" anxiety can be called "panic" or "panic fright", named after Pan. The nature-bound and the dangerous in the figure are played in J.P. Jacobsen's loving poem "An Arabesk" from approx. 1870: “Have you got lost in obscure forests? / Do you know Pan? ”. In Knut Hamsun's novel Pan, 1894, a love story is played out in the jumping northern summer; in one scene the main character imagines that Pan is sitting in a tree and looking at him and laughing: "and the whole tree shook off his silent laughter as he saw that all my thoughts ran away with me."

A completely different mood - of feast and deep movement - is over a statement by Johannes Sløk: "When I stood in Delphi, I almost thought I could see Pan between the trees."

The literary figure Peter Pan, which exists both as plays, novels, films and cartoons, is about a boy who wants to remain a child - and a "Peter Pan Syndrome" is a psychological concept for men's anxiety to become adults, mature and responsible.

LONG EXPOSURES.

I remember my first attempt on taking a long exposure frame back in 1979. I mounted a 10 F/stop-filter on my 50 mm. Nikkor and took a shot at two minutes. When I came back from my trip I developed it down in the basement at my mother’s house.  It is easier to day as we have digital cameras, but the technique with the filters are still the same. So the next weeks I will experiment on long exposures and try to find some great objects to capture.